HATAY / ANTAKYA - Uluğ Bey Çok Programlı Anadolu Lisesi

Uluğ Bey Çok Programlı Anadolu Lisesi

OVAKENT MAH. ÖZVATAN CADDESİ NO14/16 ANTAKYA/HATAY
Vizyon
Çağın gerekliliklerine göre kendini geliştiren, yetiştiren, değişen koşullara ayak uydurabilen bireyler yetiştirmek.
Misyon
Farklılıkları zenginlik kabul eden, empati kurabilen, yaratıcı ve pozitif düşünen, bilgi ve birikimini toplum yararına kullanabilen nitelikli bireyler yetiştirmek
Başarılar
Okulumuz; Güreş, Akıl oyunları, Felsefe Olimpiyat yarışma veya etkinliklere katılarak 1.´lik 2.´lik ve 3´lük almıştır.
1.YABANCI DİL: İNGİLİZCE 2.YABANCI DİL: ALMANCA
Ulaşım
OVAKENT DOLMUŞLARI, İSKENDERUN VE KIRIKHAN DOLMUŞLARI İLE ÇOK RAHAT SAĞLANMAKTADIR.
Servis Bilgisi
Öğrencilerimiz anlaşmalı özel servislerle okulumuza devam etmekte olup, çevre köylerden gelen 16 öğrencimiz ücretsiz taşıma kapsamındadır.
ANTAKYA MERKEZE BAĞLI OVAKENT MAHALLESİ
ANTAKYA İLÇE MERKEZİNE 26,6 KM UZAKLIKTADIR.
Kontenjan Bilgileri
Okul kontenjan bilgilerimiz ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından belirlenmektedir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuzdan mezun olan öğrenciler YKS(AYT-TYT-YDS) sınavları sonucunda Lisans ve Önlisans bölümlerinde üniversite eğitimlerini sürdürmektedirler.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
OKULUMUZ YENİ AÇILDIĞINDAN 2017 - 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA SADECE 9. SINIFLAR EĞİTİM GÖRMEKTEDİR
Sportif Etkinlikler
ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDEN İTİBAREN BİREYSEL VE TAKIM HALİNDE SPORTİF MÜSABAKALARA KATILINACAKTIR.
Bilimsel Etkinlikler
2022 Yılı TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması katılımı olmuştur.
Okulumuz eTwninnig proje çalışmaları devam etmektedir.
Okulumuz Erasmus(Eras Plus) projesi çalışmaları devam etmektedir.